Home Ciulama de pui
Ciulama de pui
Ciulama de pui PDF Imprimare Email
Ciulama de pui
Luni, 20 Iunie 2011 15:15

Atunci cand va este pofta de o ciulama precum cea facuta de bunica, atunci incercati sa preparati aceasta reteta de ciulama de pui. Este foarte usor de preparat si nici nu dureaza foarte mult. O puteti prepara pentru pranz sau pentru cina in doar cateva minute. Este foarte sanatoasa datorita pentru ca ea contine piept de pui, foarte bogat in proteine si vitamine.

Pentru realizarea de ciulama de pui aveti nevoie de urmatoarele ingredinte
2 buc de piept de pui
1 morcov
2 cepe
patrunjel
unt (200 grame)
smantana (250 grame)
faina (200 grame)
sare
piper

Se taie cele doua bucati de piept de pui si se fierb in apa sarata, dupa primul clocot se adauga ceapa si morcovul. Dupa ce a fiert, pieptul de pui se scoate pe o farfurie. Se pune intr-o oala de dimensiuni mici un sfert din cantitatea de supa alaturi de sare si piper dupa gust si de unt. Se lasa pe foc si se amesteca pana cand se topeste untul. Se adauga apoi faina si se amesteca pana cand se omogenizeaza. Se lasa sa dea in clocot si se adauga apoi smantana. Se adauga apoi carnea de pui si se mai lasa sa dea in clocot odata. Se toaca apoi patrunjelul marunt si se presara peste ciulamaua de pui. Se serveste calda. Se poate servi si cu mamaliguta.

 
Ciulama de pui PDF Imprimare Email
Ciulama de pui
Joi, 24 Februarie 2011 14:30

Ingrediente necesare ciulama de pui:
- 800 de grame de piept de pui;
- 300 de grame de ciuperci (din conserva);
- 100 de mililitri de ulei;
- 100 de grame de faina;
- 400 de grame de smantana;
- 100 ml lapte sau supa limpede de pui (optional);
- doua linguri de marar verde tocat maruntt;
- jumatate de lingurita de boia dulce;
- sase portii de mamaliga;
- sare;
- piper.


Modul de preparare ciulama de pui :
- Spalam pieptul de pui si apoi il taiem in bucati mici dupa care presaram cu sare si piper;
- Incingem uleiul intr-o cratita si prajim bucatile de carne pe toate partile pret de 10 minute la foc mic. Dupa sunt gata le scoatem int-run vas;
- Uleiului care a ramas in tigaie ii vom adauga faina iar dupa un minut vom turna smantana si vom amesteca in continuu cu un tel, sa nu se formeze cocoloase;
- Daca sosul ciulamalei de pui este prea gros, putem sa mai adaugam 100 de mililitri de  de lapte sau putina supa limpede;
- In sos de ciulama de pui presaraam, de la inceput, boiaua dulce, sarea, piperul si mararul verde. Totul trebuie tinut la fiert aproximativ zece minute aproximativ un sfert de ora in timp ce amestecam usor;
- Dupa acest timp, in sos de ciulama de pui se adaugam ciupercile taiate feliute alaturi de bucatile de piept de pui rumenite;
- Lasam ciulamaua de pui la fiert aproximativ un sfert de ora pentru a prinde gust;
- Ciulamaua e pui se servest calda cu mamaliguta.

Pofta buna!!!

 


Sondaje

Cat de des cumperi carne de pui?
 

Vizitatori Online

Avem 1 vizitator online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com